Ενημέρωση: Ιούνιος 2017

 
Η εταιρεία μας διενεργεί την αξιολόγηση της περίπτωσής σας & την προεργασία ώστε να υπαχθείτε σωστά στις ευεργετικές διατάξεις του Νόμου, σε συνεργασία με εξειδικευμένους δικηγόρους.
Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά Νόμος 3869/2010 (ΦΕΚ Α’ 130)
Ο Νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα, δηλαδή πρόσωπα που δεν είναι έμποροι και βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών χωρίς δόλο, να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και εφόσον πληρούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις να απαλλαγούν από μέρος ή και από το σύνολο των χρεών τους. Μπορεί να υπαχθούν επίσης ελεύθεροι επαγγελματίες & πρώην έμποροι για μη επαγγελματικής φύσης δάνεια.
Ποιές οφειλές μπορούν να περιληφθούν στην Αίτηση ρύθμισης - διαγραφής;
Οφειλές προς όλες τις Τράπεζες & το ΤΠΔ, οφειλές προς επιχειρήσεις (τηλεφωνία, ενέργεια, κα), προς ιδιώτες (για αστικές διαφορές) & προς Δημόσιο (ασφαλιστικά ταμεία, Εφορία, δήμους), με εξαίρεση διοικητικά πρόστιμα & φπα.

 

 

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΣΤΟ 'ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ'

  • Συγκεντρώνουμε τις Αναλυτικές καταστάσεις οφειλών σου προς τις Τράπεζες καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  • Στις οφειλές σου που θα ζητήσουμε  ρύθμιση περιλαμβάνονται & χρέη προς το Δημόσιο & τα Ασφαλιστικά Ταμεία, εκτός κάποιων εξαιρέσεων (πχ οφειλές ΦΠΑ, πρόστιμα, κα).
  • Συντάσσουμε  το κατάλληλο σχέδιο ρύθμισης (διαγραφή χρέους, διαμόρφωση δόσεων στηριζόμενοι στις δυνατότητες του δανειολήπτη, επιμήκυνση δόσεων και περίοδο χάριτος, μείωση επιτοκίου) & σε ενημερώνουμε για τις τυχόν καταβολές που πρέπει να κάνεις βάση της τροποποίησης του νόμου τον Ιούνιο 2013 (Ν. 4161/2013), δηλαδή το 10 % της τελευταίας ενήμερης οφειλής, με ελάχιστο ποσό τα 40 €.
  • Συνεργαζόμενοι δικηγόροι μας καταθέτουν Αίτηση στο οικείο Ειρηνοδικείο για την υπαγωγή σου στις διατάξεις του Νόμου 3869/2010. Εάν υπάρχει ακίνητη περιουσία που θέλουμε να προστατεύσουμε, γίνεται και Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας έκδοση προσωρινής διαταγής που θα απαγορεύει τα διωκτικά μέτρα των Τραπεζών (διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς). Με την κατάθεση της Αίτησης παύει η τοκογονία για τα δάνεια χωρίς εμπράγματη εξασφάλιση!
  • Δύο μήνες περίπου μετά την Αίτηση, γίνεται ο προδικαστικός συμβιβασμός ή/και η συζήτηση για την προσωρινή διαταγή. Εκεί παρίστανται οι δικηγόροι-συνεργάτες μας, οπωσδήποτε εάν υπάρχει ακίνητη περιουσία.
  • Στην εκδίκαση της υπόθεσης, κάποια χρόνια μετά, το δικαστήριο θα αποφασίσει για το νέο ύψος του συνολικού χρέους καθώς και για τις νέες μηνιαίες δόσεις. Εάν καταφέρεις να είσαι συνεπής σε αυτές επί 3 χρόνια, το υπόλοιπο χρέος σου διαγράφεται!
  • Εάν έχεις περιουσιακά στοιχεία, δηλαδή ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη κλπ, πιθανόν να εκποιηθούν. Όμως, μπορείς να σώσεις την πρώτη κατοικία, πληρώνοντας ένα ποσό ανάλογο του χρέους σου, το οποίο αθροιστικά δε μπορεί να υπερβεί το 80% της σημερινής αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, σε σταθερή μηνιαία δόση επί 20 χρόνια έως 35 χρόνια.
  • Από την Αίτηση στο Ειρηνοδικείο και μετά, πληρώνεις ΜΟΝΟ το 10 % των οφειλών σου κάθε μήνα! Το ποσό αυτό δεν πάει χαμένο, αλλά συμψηφίζεται με την τελική απόφαση του Δικαστηρίου Εάν δεν έχεις εισόδημα, εξυπακούεται ότι δε θα πληρώνεις τίποτα, κανονικά & με το νόμο! Στην προδικασία θα οριστεί το ποσό που θα πρέπει να δίνεις μέχρι το τελικό Δικαστήριο.

Σημείωση

Οι εγγυητές, εφόσον οι πιστωτές στραφούν εναντίον τους, πρέπει να κάνουν ξεχωριστά την ίδια διαδικασία. Το κάθε φυσικό πρόσωπο υποβάλει μόνο του Αίτηση υπαγωγής στον 3869/2010, εκτός εάν πρόκειται για συζύγους που χρωστάνε για το ίδιο τραπεζικό προϊόν, οπότε μπορούν να κάνουν κοινή Αίτηση.

 Ενημερωτικό Έντυπο, απαιτούμενα δικαιολογητικά & τρέχoν κοστολόγιο συνεργαζόμενων δικηγόρων & δικαστικών επιμελητών --> ΕΔΩ

 

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΧΡΗΣΤΗ

Κατοχύρωση Domain

       

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΘΕΣΗ

Διαφήμιση
Διαδίκτυο
Συμβουλευτική

 

Τηλ : 2103005244
(αφήστε μήνυμα)

Φαξ : 2103001704

 

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Διάθεση Newsletter

captcha 
Scroll to top